På denne side kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål i forbindelse med ansøgningsproceduren.
Det er en forudsætning for din ansøgning, at der foreligger en samarbejdsaftale mellem de deltagende institutioner: mindst et universitet og en professionshøjskole. Samarbejdsaftalen, bilag E i ansøgningen, skal redegøre for relevante forhold som for eksempel ansættelsessted, hvordan din arbejdsforpligtelse skal udmøntes, fordeling af overhead samt vejledning.
Det er den relevante ph.d.-skole, der afgør, om du er kvalificeret til at søge et ph.d.-stipendium. Hvis de giver dig en forhåndsgodkendelse, skal du indsende en kopi af adgangsgivende eksamensbevis til Ph.d.-rådets sekretariat inden for den tidsfrist, som er angivet i ansøgningsvejledning.
Det er den relevante ph.d.-skole, der afgør, om du er kvalificeret til at søge et ph.d.-stipendium. Du skal derfor kontakte dem og spørge.
Du skal kun indsende de bilag, som er nævnt i ansøgningsvejledning. Bilag derudover vil ikke indgå i bedømmelsen af ansøgningen.
Ph.d.-projekterne forventes at starte 1. januar.
Nej. Eneste krav er, at du både under uddannelsen og efterfølgende skal kunne undervise på professionshøjskolerne og indgå i forskning og udvikling i professionsfeltet. Dit ansættelsesforhold er en del af den samarbejdsaftale, som skal indgås i konsortiet bag din ansøgning (bilag E).
Nej. Ph.d.-stipendierne er defineret som tre-årige projekter.
De typiske grunde til afslag er:
Ph.d.-rådets sekretariat kan hjælpe med formalia vedrørende ansøgningen. Vejledning vedrørende det faglige indhold ligger hos vejlederne på universitet og professionshøjskoler.
Gør rede for om dit projekt rejser etiske overvejelser og i givet fald hvilke. Gør rede for dine overvejelser over sådanne etiske aspekter i dit project.
Du kan få hjælp til disse overvejelser i etiske retningslinjer, regler for god forskningspraksis og disciplinens tradition på området.
Det første, du skal gøre, er at kontakte en professionshøjskole eller et universitet. Det er meget vigtigt, da de enkelte konsortier typisk har interne tidsfrister, som kan ligge tidligt på foråret. Derefter kan du aftale det videre ansøgningsforløb med de relevante kontaktpersoner på universiteter og professionshøjskoler. Det er således ikke nok, at du selv har fundet en relevant vejleder.
Et konsortium er et samarbejde mellem mindst et universitet og en professionshøjskole. Der kan også være flere universiteter og professionshøjskoler involveret i samarbejdet. Det er en forudsætning for din ansøgning, at dit ph.d.-projekt indgår i et sådant samarbejde.
Images by Izumi Kobayashi via iStock